SELOKA 5 PURE SCIENCE 2011



Yo beb mai dengaq ceqita
Sebuah kelas pelik dari biasa
15 puteri berkarisma belaka
4 putera berbakat semua
Semua memang 'HOT' tak tau nak kata

Orangnya cantik sweet lagi
Diimport dari Sabah mari
Dia mengajar subjek Biologi
Itulah Teacher Ng guru kelas kami

Plat KAD kenderaan hari-hari
Orangnya tinggi hensem sekali
Ramai admire di sekolah kami
Itulah Fikri monitor kami

Berlesung pipit di kedua pipi
Time cikgu mengajar tidoq ja qeja
Tanpa dia sunyilah kelas kami
Itulah Wahida assistant kami yang gila

Pengawas bilik BI itulah kerjanya
Kalau nak kenal itulah Hasyira
Tak dak punca jangan dok pi kacau
Kalau marah habis kacau bilau

Che Ejah cute menjadi rebutan
Akibat senyuman yang menawan
Sekali senyum habis perasan
Untuk memikat putera idaman

Dari batu 9 datang mai sini
Naik motor baru dibeli
Kerja melukis menjadi hobi
Itulah Aliff anak Azmi

Faezah dan Liza sehati sejiwa
Ke mana sahaja pasti berdua
Bila berjauhan bagai nak gila
Bab sembang besaq serah kat depa

Dalam kelas selaku bendahari
Orangnya tinggi dan garang sekali
Kalau dia marah nak terbalik kelas kami
Siti Noor Yani nama diberi

Shafinah Azman dari Kuala Sala
Time cuti balik Langkawi
Kalau start wayar jangan kata apa
Bab pangkah orang cool sekali

Nurul Asma nama budak ni
Time sejarah hingaq macam apa lagi
Mulut banyak tidak terperi
Kalau marah pujuklah diri sendiri

Dalam kelas selalu bertanya
Tapi haram tak tau apa
Bab pangkah orang dialah kepala
Itulah Syazwan budak Kota Jaya

Student Chinese kelas kami
Orangnya berkaca mata slim lagi
Harapan guru sekolah kami
Low Yan Yin best student kelas kami

Dua sahabat kemana sahaja
Habibah dan Najihah nama depa
Kalau bermasalah kongsi bersama
Sama menangis sama ketawa

Queen Mushroom Metro kami
Siti Nor Baizuri Pak Mahdir beri
Member kamcing best student kami
Jual ais kacang jadi hobi

Afifah krew dipanggil kami
Bila makan tak dan nak bawa lari
Time Biologi fokus sekali
Maybe dia nak jadi Doktor Gigi

Mohd Harif berkaca mata
Leader Student menjadi jawatannya
Suka senyum tak banyak cerita
Dari Pala Bukit datangnya dia

Di dalam kelas lembut sekali
Oragnya senyap tak banyak bunyi
Tauke nasi lemak Bukit Besar mari
Itulah Aisyah empunya diri

Orangnya kecik molek saja
Mai sekolah dengan adik dia
Suka gelak tak tau punca
Nur Hazwani namanya dia

Harap maaf kalau ada terasa
Kami cipta untuk suka-suka
Sekadar hiburan untuk semua
Menjadi kenangan di Seri Kota



No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum..
Tinggalkan nasihat untuk NJ ..

My Feeling
Ya Allah.. alhamdulillah. aku sedang bahagia.. aku tahu ini adalah ujian kebahagiaan untuk aku.. aku sentiasa doakan yang terbaik! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...